Freitag, 15. Mai 2009

Was sagte Generel Vorsitzender der Gleichheitspartei İsa Gamber... Musavat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber ne dedi...

in türkisch: Musavat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber ne dedi...
in deutsch: Was sagte Generel Vorsitzender der Gleichheitspartei İsa Gamber... Niemand darf spekulieren, Erdogan hat eindeutig gesagt, dass die Interessen der Aserbaidschanischen Republik wird die türkische Regierung nie vernachlässigen.

Soğuk karşılandı sıcak uğurlandı

Erdoğan yanlıştan döndü
MHP, Başbakan Erdoğan’ın Bakü’deki sözlerini olumlu karşıladı. Vural, “Başbakan’ın yaptığı gezi bir yanlıştan dönme fırsatı tanıdığı için son derece olumlu olmuştur“ dedi

Başbakan Erdoğan’a Azerbaycan ziyaretinde önce soğuk karşılama yapıldığı ancak Meclis’teki konuşmasından sonra çoşan milletvekillerince uzun süre ayakta alkışlandığı belirtildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Azerbaycan ziyaretinde soğuk karşılandığı ileri sürüldü. Azerbaycan’da yayınlanan Azadlık Gazetesi’ne göre, Azerbaycan milletvekillerinin Erdoğan’ın Meclis’e girişinde ayağa kalkmadığının belirtildiği haberde, Türkiye’den gelen devlet görevlilerinin de Meclis’te arka sıralarda oturtulduğu ifade edildi. Ayrıca kadın milletvekillerinin de protesto hazırlığında olduğu ancak bunun engellendiği vurgulanan haberde, Erdoğan’ın Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmayla milletvekillerini coşturduğu belirtildi. Konuşmanın ardından milletvekillerinin Erdoğan’ı ayağa kalkarak uzun süre alkışladığı ifade edildi.

Artık kimse konuşmasın
Öte yandan, Azerbaycan’da Erdoğan’ın ziyaretinin yankıları sürüyor. Musavat Partisi Genel Başkanı İsa Gamber, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına herkesin itimat göstermesi gerektiğini belirterek artık kimsenin bu konuda spekülasyon yapmaması gerektiğini söyledi. Gamber, “Erdoğan gayet açık ve net bir konuşma yaptı. Artık kimse Türkiye ile Azerbaycan’ın arasını bozmak için bu konu üstünde yorum yapmasın” dedi.

Gül de söylemişti
Erdoğan’ın Azerbaycan Meclisi’nde yaptığı konuşmayı değerlendiren Azerbaycan Demokratik Partisi Başkanı Serdar Celaloğlu da Abdullah Gül’ün Erivan’da, “Türkiye asla sınır kapısını açmaz, herkes rahat olsun” diye açıklama yaptığını hatırlattı.

Dünyaya net mesajdır
Vatandaş Birliği Partisi Genel Başkanı Sabir Rüstemhanlı da Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı çok olumlu karşıladığını ve bu konuşmayı Azerbaycan halkına ve tüm dünyaya verilen çok net bir mesaj olarak gördüğünü söyledi.

İlişkimizi bozamayacaklar
Yeni Azerbaycan Partisi milletvekili Lale Abbasova da Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının kendisinde çok büyük tesir yarattığını belirterek, “Bazı kuvvetler bizim ilişkimizi bozmak istediler ama bunda başarılı olamadılar ve asla da olamayacaklar. Erdoğan aramızı bozmak isteyenlere asla izin vermeyecektir ve Türkiye bizi asla yalnız bırakmayacaktır” dedi. n Murat BAYDAR- BAKÜ



Haber: Macit SOYDAN
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Meclisi’nde yaptığı konuşmayla ilgili olarak, ” Sayın Başbakan’ın Azerbaycan’a yaptığı gezi, bir yanlıştan dönme fırsatı tanıdığı için son derece olumlu olmuştur “ dedi. Meclis’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Oktay Vural, Erdoğan’ın Azerbaycan’ı dikkate almadan Türkiye-Ermenistan ilişkilerini düzenleme konusundaki yanlış politikadan dönmesinin Türkiye için bir kazanç olduğunu vurguladı. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinin, Ermenistan’ın işgal edilen Azerbaycan topraklarından çıkmasının yanında Türkiye-Ermenistan sınırını tanıması ve sözde Ermeni soykırımı iddialarını Türkiye aleyhine hasmane bir şekilde kullanmaktan vazgeçmesine bağlı olduğunu ifade eden Vural, Başbakan’ın da bunu Meclis’te gelip açıklaması gerektiğini dile getirdi. Azerbaycan’ın bu konudaki endişelerinin giderilmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Vural, Başbakan’ın ve AKP’nin bu konuda muhalefeti suçlamasının son derece yersiz olduğunun da ortaya çıktığını belirtti. AKP’nin bir yanlıştan dönmesini doğru bulduklarını söyleyen Vural, milletin gücünün Başbakan’ı bu yanlıştan döndürdüğünü dile getirdi. Vural, ” AKP’yi ve Başbakan’ı yanlışlardan döndürtmeye devam edeceğiz “ dedi.



Bakü’nün şüphelerini sona erdirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyareti Azerbaycan basınında, “Erdoğan, Bakü’nün şüphelerini sona erdirdi” şeklinde yer aldı. Ekspress gazetesinin bu başlıkla verdiği haberde, Başbakan Erdoğan’ın, “İşgal sona erdirilmeden sınırlar açılamaz” yönündeki ifadesine dikkat çekildi. Ana muhalefet konumunda bulunan Müsavat (Eşitlik) Partisi’ne yakınlığıyla tanınan Yeni Müsavat gazetesi, “Erdoğan halkın ve muhalefetin sevgisini kazandı, iktidara ise açık ve kapalı göndermeler yaptı” başlığını kullandı. Gazetenin haberinde, Erdoğan’ın,“Türkiye’nin Karabağ’dan vazgeçtiği yönündeki açıklamalar bir iftiradır” şeklindeki ifadeleri aktarıldı.

15/05/2009 01:27
16/05/2009 09:47
672 defa okundu

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen